Care sunt cele mai utile metode de relaxare în 5 minute?

Ritmul de viață agitat și numeroasele responsabilități pe care le avem zi de zi ne limitează din ce în ce mai mult timpul liber. Indiferent de locul de muncă, se manifestă o senzație generală de nu mai am timp. Iar atunci când te simți presat de împrejurări, pare mult mai dificil să găsești alternativele potrivite prin care să-ți reîncarci bateriile într-un interval scurt.

Cu toate acestea însă, este important să acorzi o atenție sporită chiar și acelor momente scurte de pauză, întrucât ele sunt cruciale pentru a-ți reface organismul. De aceea, îți propunem să încerci câteva metode de relaxare ce pot fi aplicate într-un timp maxim 5 minute.

Ce metode de relaxare pot testa într-un timp scurt?

#1. O scurtă plimbare

Deseori, este suficient să ieși afară timp de 5 minute și să inspiri aer curat pentru a-ți recăpăta energia. Tot ce trebuie să faci este să te deconectezi de la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău și să faci câțiva pași prin împrejurimile locului de muncă.

Vei observa ulterior cum o astfel de pauză reconfortantă te ajută să-ți continui activitățile obișnuite și să dai randament.

#2. Ascultarea melodiei favorite

Fiecare dintre noi are un playlist preferat. Ori de câte ori simți nevoia de un moment de respiro, te sfătuim să îți iei căștile și să apeși play pe melodia favorită.

Cu siguranță sentimentele pe care aceasta ți le transmite te va face să eliberezi starea de oboseală și să-ți duci la bun sfârșit îndatoririle.

#3. Masajul de destindere

Dacă credeai că pentru a te bucura de un masaj de relaxare trebuie neapărat să mergi la salon, te înșeli. Poți beneficia de avantajele masajului de relaxare profesionist cu ajutorul fotoliilor Chairmony.

Acestea dispun de numeroase funcții de masaj, astfel că poți alege doar o anumită zonă a corpului ce dorești a fi masată. Îți garantăm că doar 5 minute de relaxare profesionistă sunt suficiente pentru a te simți revigorat.

#4. Meditarea

Există dovezi științifice care demonstrează că meditarea facilitează procesul de relaxare. Prin urmare, dacă ești un fan al acestei metode, nu ezita să aloci acele 5 minute pentru a te deconecta și elimina oboseala acumulată de-a lungul zilei.

#5. Exercițiile pentru oase

Sunt utile și chiar necesare dacă ai un job full time la birou. Este cunoscut faptul că dacă stai timp îndelungat pe scaun, organismul tău va avea de suferit pe termen lung.

În consecință, dacă simți că amorțești la birou sau că nu te mai poți concentra, întinde-ți oasele prin mișcările specifice de întindere pe care le faci imediat după ce te trezești. Nu doar îți vei pune în mișcare întreg corpul, dar te vei și simți revigorat.

#6. Citește un articol sau newsletter

Dacă ești pasionat de lectură în general, atunci cu siguranță citirea unui articol dintr-un anumit domeniu sau a ultimului newsletter la care te-ai abonat sunt soluțiile ideale pentru tine. Alocă-ți 5 minute pentru a fi la curent cu informațiile care te interesează și recapătă-ți forțele în mod simplu și rapid.

#7. Privește pe fereastră

În cazul în care nu ți se potrivește nici una dintre ideile prezentate anterior și preferi să te relaxezi în timp ce stai, atunci privitul pe fereastră este soluția adecvată pentru tine.

Eliberarea tensiunii acumulate în organism se poate realiza în mai multe moduri, astfel că uneori este suficient să te lași purtat de ceea ce vezi la orizont și pur și simplu să visezi cu ochii deschiși.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele de relaxare în 5 minute la care te sfătuim să apelezi de fiecare dată când simți nevoia să elimini stresul. Oricare ar fi opțiunea favorită, asigură-te că aloci timp pentru tine.

Pe data viitoare!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *