Ce alegem: fotoliu de masaj profesional sau serviciile unui terapeut?

Fotoliul de masaj este o oază de relaxare pentru oricine dorește să se răsfețe la finalul unei zile încărcate. Atunci când te confrunți cu anumite probleme de sănătate, efectele benefice ale acestuia sunt de necontestat.

Însă, până la apariția pe piață a fotoliilor profesionale, au existat dintotdeauna terapeuții. Dacă te-ai întrebat vreodată ce ar fi mai bine să alegi, fotoliul sau terapeutul, am pregătit o paralelă între cele două aspecte.

Așa că te invităm să descoperi în cele ce urmează o serie de informații care te vor ajuta să faci alegerea între fotoliu de masaj vs. terapeut.

Fotoliu de masaj vs. terapeut: Pentru ce optez?

Fiecare persoană are propriile sale nevoi. De aceea, vei afla în continuare cele mai importante aspecte privind fotoliile de masaj profesioniste și terapeuții astfel încât să poți lua cea mai bună decizie.

#1. Frecvența și calitatea masajului

Atunci când deții un fotoliu de masaj, știi sigur că ai acces la el ori de câte ori resimți o durere în organism sau, pur și simplu, vrei să te relaxezi. Acestea includ o varietate de funcții pentru diverse zone ale corpului, iar tu poți selecta cu ușurință programul de masaj care te interesează.

Bineînțeles, și un terapeut îți oferă masajul adecvat dorințelor și nevoilor tale. Spre deosebire de fotoliul de masaj, pentru a avea acces la un terapeut trebuie să iei întotdeauna în calcul disponibilitatea lui, cât și programul tău.

Mai mult decât atât, fiind vorba de un factor uman, calitatea masajului poate să difere de la o ședință la alta. În cazul unui fotoliu, masajul este unul calitativ indiferent de frecvența cu care îl folosești.

#2. Costurile

Într-adevăr, nu este un secret faptul că pentru achiziționarea unui fotoliu de masaj profesionist investiția financiară este una semnificativă. Însă, dacă îți dorești să faci o investiție pe termen lung, costul se justifică și se amortizează în timp.

Fără îndoială, costul serviciilor unui terapeut este mult mai mic. Dar, dacă efectuezi un calcul al frecvenței cu care obișnuiești să mergi la masaj înmulțit cu prețul unei ședințe, vei constata la finalul anului că ai investit o sumă considerabilă pe parcursul unui an.

Dacă ne raportăm la fotoliul de masaj, plătești o singură dată pentru un număr nelimitat de utilizări pe o perioadă nedeterminată.

#3. Interacțiunea umană

La acest capitol, este evident cine câștigă bătălia. În cadrul unei ședințe de masaj, creezi o legătură cu terapeutul respectiv, îi împărtășești problemele tale, iar el vine în întâmpinarea acestora atât prin serviciile sale, cât și prin sfaturile și recomandările pe care ți le oferă.

Momentan, fotoliile de masaj profesioniste nu au incorporate și o funcție care să suplinească această interacțiune umană, dar având în vedere rapiditatea cu care evoluează tehnologia, orice este posibil în viitor.

#4. Controlul asupra masajului

După cum am menționat la începutul articolului, fotoliile de masaj au diverse programe create special pentru tot corpul. Totodată, ai acces și la diverse tipuri de masaj, astfel că tu selectezi caracteristicile masajului de care dorești să te bucuri și intensitatea acestuia.

În ceea ce privește terapeutul, acesta acționează cu o anumită presiune asupra corpului care s-ar putea să nu te mulțumească. Desigur, el se poate adapta reacțiilor tale și poate ajusta modul în care efectuează masajul, dar tu nu dispui de același control ca în situația fotoliului.

#5. Intimitate

Acest aspect diferă de la o persoană la alta. Dacă te încadrezi în categoria celor care se simt incorfortabil să-și afișeze corpul în fața unor persoane necunoscute, atunci cu siguranță fotoliul de masaj este alegerea potrivită. Întrucât te bucuri de acesta în propria locuință, ai automat acces la un grad sporit de intimitate.

Bătălia dinte fotoliu de masaj vs. terapeut a ajuns la final. Înainte de a decide care dintre opțiuni ți se potrivește, nu uita să ai în vedere atât preferințele tale, cât și nevoile.

Pe data viitoare!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *