Care sunt principalele cauze ale durerilor de coloană?

Coloana vertebrală stă la baza întregului sistem osos și este cea mai importantă componentă a acestuia. De asemenea, întregul aparat locomotor este influențat de sănătatea coloanei, motiv pentru care starea sa trebuie să fie observată atent. Atunci când ai dureri de coloană, trebuie să știi că acestea pot fi simptome ale numeroaselor afecțiuni de sănătate care influențează întreaga stare fizică.

Durerile de coloană sunt de multe tipuri. În această categorie se încadrează zona cervicală, toracală, lombară, sacro-coccigiană și corpul vertebral, cea mai mare parte a coloanei. Orice durere care apare în zona spatelui, a gâtului și a umerilor este extrem de deranjantă. Cei mai mulți dintre cei care suferă de dureri de coloană susțin că acestea sunt însoțite de iritabilitate, irascibillitate, dificultate în concentrare, lipsa răbdării etc.

Cauze pentru dureri de coloană și cum să le combați

Durerea de spate este frecvent întâlnită în rândul persoanelor de toate vârstele. Suprasolicitarea, statul în picioare, statul la birou, poziția incorectă a spatelui sunt doar câteva dintre cauzele acestora. Dureri de spate pot apărea și în cazul afecțiunilor precum:

  • scolioza
  • hernia de disc
  • osteoartrita
  • osteoporoza
  • stenoza spinală
  • spondilita etc.

Traumatismele coloanei sunt și ele cauze frecvente ale durerilor de spate. Căzăturile, entorsele sau luxațiie sunt printre cele mai frecvente tipuri de traumatisme. Toate aceste cauze, precum și cele menționate în rândurile de mai sus necesită terapii și o atenție sporită asupra stării coloanei vertebrale.

Masajul este una dintre cele mai eficiente metode de tratament, împreună cu gimnastica medicală. Fiind o terapie naturistă, acționează asupra cauzelor afecțiunilor de sănătate și face mai mult decât să vindece durerile de spate: ajută la prevenirea lor.

Îți dorești să ai parte de un masaj de calitate în mod regulat, fără să depinzi de programul terapeuților specializați? Datorită tehnologiilor moderne care ajută la simularea celor mai populare tehnici de masaj, ai ocazia să te bucuri de o experiență completă de relaxare în fiecare zi, în confortul propriei case sau a biroului tău.

Chairmony este brandul care aduce posibilitatea relaxării absolute în casa ta, oferindu-ți fotolii de masaj care te pot ajuta să scapi de veșnicele dureri de spate care îți afectează buna-dispoziție.

Scaunele de masaj Chairmony oferă avantaje pe care niciun terapeut nu le poate oferi în saloanele de masaj. Suportul pentru spate în formă de S asigură sprijinul de care ai nevoie pentru cap, spate și zona lombară, care este cea mai solicitată dintre toate. Suportul în formă de L oferă poziția cea mai corectă a spatelui, permițându-ți să ai spatele drept în timpul sesiunilor de masaj.

Poziția zero gravity este bine-cunoscută pentru efectele pozitive asupra relaxării spatelui și a întregului corp, pentru îmbunătățirea sistemului circulator și pentru combaterea durerilor lombare. În timpul șederii în poziția zero-gravity, durerile musculare sau articulare cauzate de forța gravitațională sunt eliminate și pot fi prevenite cu timpul, indiferent de condițiile de viață și de muncă.

Reflexoterapia este o altă funcție a scaunului de masaj Chairmony, care ajută la combaterea oricărui tip de dureri de coloană, datorită efectelor calmante și a îmbunătățirii parametrilor vitali ai organismului.

Masajul personalizat, în care utilizatorii pot activa sau dezactiva anumite zone de masaj, este preferatul celor care folosesc Chairmony zi de zi. Pe lângă funcțiile clasice de masaj, aceste fotolii aduc cu sine numeroase alte avantaje nemaîntâlnite la produsele similare disponibile pe piață.

Integrează tehnologia în viața ta pentru a scăpa de dureri de coloana supărătoare și a obține o stare de relaxare supremă în fiecare zi.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *