Cauzele acumulării toxinelor și influența masajului în procesul de detoxifiere

Majoritatea dintre noi ne confruntăm la un moment dat cu anumite simptome neplăcute cauzate de acumularea unor depuneri toxice în organism. Fie imediat după sărbători, fie din cauza unui stil de viață dezorganizat, toxinele acumulate în organism pot avea efecte nocive pe termen lung.

De aceea, curele de detoxifiere primăvara sau toamna sunt esențiale pentru a ne recăpăta starea de sănătate și de vitalitate.

Acumularea în exces a toxinelor în organism este determinată de un cumul de factori, de la funcționarea improprie a mecanismelor naturale de detoxifiere ale corpului, la o alimentație incorectă sau o hidratare insuficientă.

Câteva dintre alimentele pe care ar trebui să le consumăm în moderație sau, dacă putem, să le evităm total pentru că pot duce la acumularea de depuneri toxice sunt:

  • Dulciurile,
  • Mâncărurile prăjite (îndeosebi cele de tip fast-food),
  • Sucurile acidulate din comerț.

De asemenea, și consumul scăzut de lichide este o cauză a acumulării de toxine în organism. De aceea, în curele de detoxifiere se recomandă să înlocuim alternativele nocive menționate mai sus cu alimente bogate în vitamine și nutrienți (fructe, legume) și să suplimentăm consumul de lichide (minimum 2 litri de apă zilnic, alături de ceaiuri de plante).

Detoxifierea este practicată de secole, având o serie de beneficii importante pentru organism. Acest proces este unul complex și trebuie adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient, dar și gradului de toxicitate din corp. Alături de schimbarea stilului de viață prin practicarea sportului sau schimbarea dietei, este recomandat să apelăm și la terapia prin masaj.

Cum îți transmite corpul tău că ai nevoie de detoxifiere?

Există câteva semnale la care trebuie să fii atent pentru a ști când ai nevoie de detoxifiere. Iată câteva dintre acestea:

  • Stare de oboseală intensă, chiar și în zilele în care reușești să te odihnești minim 7-8 ore pe noapte.
  • Stări de iritabilitate și nervozitate.
  • Scăderea puterii de concentrare.
  • Creșterea în greutate.
  • Pofta de alimente nesănătoase, bogate în zaharuri sau grăsimi.
  • Afecțiuni ale pielii (urticarii, eczeme etc.).

Influența masajului în procesul de detoxifiere

După cum am menționat anterior, eliminarea toxinelor din organism se realizează prin suplimentarea aportului de substanțe benefice. Câteva alimente cu proprietăți detoxifiante sunt ghimbirul, turmericul, avocado, dar și legumele cu frunze verzi. Alături de acestea, este recomandată și folosirea unor terapii complementare cum este masajul pentru a obține efecte pe termen lung.

Beneficiile masajuluiîn procesul de detoxifiere sunt binecunoscute, de aceea ședințele regulate ar trebui să facă parte din orice program de detoxifiere. Datorită acțiunii de stimulare a circulației sangvine, dar și a limfei, masajul susține procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Iată câteva tipuri de masaj recunoscute pentru acțiunea lor de detoxifiere:

1. Drenajul limfatic

Terapeutul folosește o serie de apăsări ritmice pentru a stimula sistemul limfatic și eliminarea toxinelor din celule. Drenajul limfatic poate fi adjuvant și în cazul unor afecțiuni cronice cum este sinuzita, artita, acneea sau afecțiuni ale pielii.

2. Masaj cu pietre fierbinți

Acest tip de masaj folosește pietre vulcanice încălzite și se regăsește de regulă în centre de sănătate sau spa-uri. Este recomandat mai ales pentru eliminarea toxinelor din mușchi și pentru îmbunătățirea circulației. De asemenea, această terapie are efecte benefice și pentru suferinzii de depresie, stres sau afecțiuni ale pielii.

3. Masaj abdominal

Masajul abdominal susține funcționarea optimă a organelor cheie implicate în procesul de detoxifiere – ficatul, rinichii și intestinele. Alături de ameliorarea disfuncțiilor sistemului digestiv, această terapie reduce și nivelul de stres și restabilește echilibrul psihologic și emoțional.

4. Refloxologia

Asemeni acupuncturii, reflexologia vizează stimularea unor puncte de presiune de-a lungul meridianelor pentru a elimina compușii toxici din organism. Picioarele acumulează de regulă mai multe toxine și din cauza gravitației, astfel că pot apărea o serie de disfuncții circulare.

Dacă vrei să te bucuri de un tratament complet de detoxifiere, îți recomandăm să apelezi și la funcțiile fotoliilor Chairmony. Funcțiile de reflexoterapie sau masaj thailandez sunt doar câteva dintre alternativele la care poți apela din confortul propriei locuințe pentru a-ți redobândi echilibrul energetic, a-ți îmbunătăți circulația și a elimina rapid toxinele.

Ai parte de o detoxifiere de sezon ca la carte alături de Chairmony!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *