Știi care sunt beneficiile masajului de relaxare?

Dacă prima ta alegere pentru a te destinde după o zi de muncă este un masaj de relaxare, vei fi încântat să afli că acesta aduce o serie de beneficii importante pentru organismul tău. Ele nu sunt puține la număr și vizează atât sănătatea mentală, cât și cea fizică. Dacă nu ai apelat încă la un astfel de masaj, noi îți vom prezenta câteva motive pentru care ar trebui să o faci.

Beneficiile masajului de relaxare

 1. 1. Îmbunătățește aspectul pielii

Dacă vrei o piele sănătoasă și frumoasă, uită de vizitele la salonul de înfrumusețare. Masajul de relaxare îmbunătățește circulația sângelui, elasticitatea pielii și oxigenarea țesuturilor, astfel că vei vedea rezultate încă de la primele ședințe și te vei bucura de o piele cu un aspect mai ferm. De aceea, acest tip de masaj este recomandat și pentru întreținerea corporală.

 1. 2. Îmbunătățește postura

Dacă ai o postură greșită, ar trebui să încerci măcar o ședință săptămânală de masaj de relaxare. Terapia prin masaj te va ajuta să scapi de dureri de spate, îți va detensiona mușchii suprasolicitați în timpul zilei și va susține o postură corectă.

 1. 3. Combate simptomele depresiei și anxietății

Academia Americană de Psihiatrie a descoperit că pacienții suferinzi de probleme de natură psihică sau emoțională (depresie, anxietate) care au apelat la terapia prin masaj au început să se simtă mai fericiți și mai relaxați, iar nivelul lor de stres a scăzut.

Din acest motiv,  masajul de relaxare este o metodă eficace atât pentru afecțiunile fizice, cât și psihice. Dacă te confrunți cu perioade de stres sau suferi de depresie, ai putea folosi masajul ca terapie complementară, alături de alte modalități de tratament.

 1. 4. Te ajută să dormi mai bine

Ai probleme cu somnul? Masajul de relaxare s-a dovedit benefic pentru calmarea nou-născuților iar el are aceleași efecte și asupra adulților și anume reducerea stării de oboseală fizică sau mentală. Dacă suferi de insomnie sau alte tulburări de somn, poți apela cu încredere la această terapie.

 1. 5. Ameliorează migrenele

S-a demonstrat că o singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice pentru pacienții care suferă de migrene cronice. Fie că faci parte din această categorie sau doar ai dureri de cap ocazionale, o ședință de masaj de relaxare te va ajuta.

 1. 6. Stimulează memoria, concentrarea și atenția

Dacă simți că nu te mai poți concentra la fel ca înainte sau uiți detalii importante din cauza stresului, poți apela la o sesiune de masaj pentru că îmbunătățește funcția cerebrală și te va ajuta să dai un randament mai bun.

 1. 7. Ajută la recuperare

În cazul persoanelor care fac efort fizic prelungit, cum sunt atleții de performanță, masajul de relaxare ajută la ameliorarea durerilor sau febrei musculare, astfel că susține o recuperare mult mai rapidă.

Cui i se adresează masajul de relaxare?

Acest tip de masaj este potrivit pentru toate persoanele care vor să se relaxeze și să aibă parte de o stare de bine. El este indicat și pentru cei care care fac multă mișcare, care suferă de afecțiuni de natură fizică sau persoanelor care suferă de stres sau tulburări emoționale/psihice – anxietate, depresie etc.

Contraindicații

Există și o serie de contraindicații ale masajului de relaxare. Sunt câteva situații în care pacienții nu ar trebui să apeleze la această formă de terapie:

 • Afecțiuni ale pielii (eczeme, arsuri etc)
 • Febră
 • Afecțiuni pulmonare (pneumonie)
 • Boli ale tubului digestiv
 • Afecțiuni psihice majore

Masajul de relaxare este o formă de terapie care oferă multiple beneficii pacienților, atât asupra sănătății fizice, cât și mentale. De la combaterea durerilor de mușchi, la tratarea unor afecțiuni ale organelor interne, motivele pentru care ar trebui să încerci această terapie sunt numeroase.

Dacă nu ai timp mereu să apelezi la un terapeut, îți recomandăm să alegi și alternative pentru relaxare la domiciliu. Fotoliile Chairmony sunt rezultatul celor mai noi tehnologii din domeniu și îți oferă o relaxare superioară din confortul propriei locuințe.

Datorită sistemului de încălzire, posibilității de personalizare a masajului în funcție de cerințele tale, și construcției sale ergonomice, ai parte de o ședință de masaj completă în fiecare zi.

Te invităm să experimentezi și tu relaxarea marca Chairmony!

Deși este posibil să vezi efecte de la prima ședință, este indicat să apelezi la masajul de relaxare pe termen lung pentru a te bucura de toate beneficiile cuprinse în acest articol.

Pentru mai multe detalii pe acest subiect, iată care sunt beneficiile masajului.

Sperăm că argumentele de mai sus te-au convins să apelezi și tu la o ședință de masaj de relaxare!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *