Ce este drenajul limfatic și care sunt beneficiile sale?

Sistemul limfatic este o parte a sistemului circulator și este alcătuit dintr-o rețea de glande, vase și ganglioni limfatici. Principalul rol al acestui sistem este de a curăța organismul de toxine.

Prin intermediul sistemului circulator, sângele încărcat de nutrienți și oxigen ajunge la celule. Sistemul limfatic, pe de altă parte, preia reziduurile, toxinele și alte componente nocive pentru a fi filtrate. Ambele sisteme sunt importante pentru sănătatea organismului, de aceea orice disfuncție a acestora trebuie tratată cu seriozitate, putând avea o serie de urmări neplăcute.

De regulă, dacă există o problemă la sistemul limfatic, sistemul imunitar poate fi slăbit, țesuturile se pot umfla din cauza retenției de lichide și pot apărea o serie de simptome la nivelul pielii, cum este accentuarea celulitei sau apariția vaselor sparte. De asemenea, un lucru puțin știut este că sistemul limfatic joacă un rol crucial în protejarea organismului împotriva cancerului.

Stările de stres intense, afecțiunile cardiace sau pulmonare, postura deficitară sau statul prea mult pe scaun pot tulbura circulația limfei în organism.

Masajul este recunoscut pentru efectele sale benefice, atât asupra circulației, cât și asupra sistemului limfatic. În continuare vom vedea în ce constă drenajul limfatic și de ce ar trebui să includem în programul nostru și câteva ședințe periodice la cabinet sau la domiciliu.

Despre drenaj limfatic

După cum am menționat anterior, o funcționare optimă a sistemului limfatic este esențială pentru a nu reține toxinele în organism. Alături de o dietă bogată în alimente cu potențial detoxifiant și de exerciții fizice regulate, ședințele de drenaj limfatic la salon sau la domiciliu contribuie semnificativ la redobândirea stării de sănătate și a echilibrului fizic și mental al organismului.

Drenajul limfatic este o tehnică de masaj care presupune aplicarea presiunii ușoare asupra ganglionilor limfatici, dar și a altor puncte cheie din organism în care se adună de regulă o cantitate mare de toxine, pentru a fi ulterior drenate în sistemul limfatic.

Drenajul limfatic este recomandat și în curele de detoxifiere, fiind cunoscut pentru efectele sale de curățire și regenerare a organismului.

Terapia de drenaj limfatic se poate efectua prin intermediul:

  • Masajului – presupune un complex de tehnici manuale utilizate pe traseul vaselor limfatice pentru a conduce limfa blocată spre stațiile ganglionare. Terapeutul trebuie să utilizeze mișcări lente, delicate și armonioase.
  • Biostimulării – prin stimularea contracției naturale a mușchilor spre restabilirea traseului natural al circulației limfatice.

Beneficii și contraindicații ale drenajului limfatic

Practicat cu regularitate, drenajul limfatic este cunoscut pentru efectele sale benefice. Iată doar câteva dintre acestea:

  • Întărește sistemului imunitar – drenajul limfatic stimulează ganglionii limfatici și producția de anticorpi.
  • Reduce și previne retenția de lichide în corp, intensificând circulația limfei.
  • Susține eliminarea toxinelor.
  • Ajută la slăbit.
  • Îmbunătățește aspectul pielii, acționând asupra depunerilor de grăsime și a celulitei.
  • Grăbește cicatrizarea rănilor.

Drenajul limfatic nu este recomandat persoanelor care au boli venoase acute, cum este tromboza, hiperfuncție tiroidiană sau tulburări ale ritmului cardiac. De asemenea, epilepticii, cardiacii, femeile însărcinate sau cei care au implanturi în corp nu au voie să apeleze la acest tratament.

În general, sunt recomandate 3-4 ședințe de drenaj limfatic pe săptămână iar durata medie a unei ședințe este de 45-50 minute.

Dacă vrei să ai parte de toate beneficiile drenajului limfatic, alături de ședințele terapeutice de la salon, poți încerca și varianta tratamentului la domiciliu marca Chairmony.

Sistemul Soft Balance al fotoliilor din gama Modern ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice. Poți apela de asemenea și la masajul cu aer pentru a avea parte de un drenaj limfatic profesionist care te va ajuta să elimini apa din organism, să scapi de celulită și de senzația de picioare grele.

Diversitatea funcțiilor fotoliilor Chairmony îți permite să te bucuri de un masaj personalizat în fiecare zi. Recapătă-ți starea de bine cu ajutorul tratamentelor Chairmony!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *