Conexiunea dintre emoții și boli

În zilele noastre, nivelul stresului psihic ajunge la cote îngrijorătoare, motiv pentru care afecțiunile de natură fizică și psihică se instalează mult mai devreme decât era posibil în urmă cu câteva generații.

Dr. Hamer Ryke este unul dintre medicii care au demonstrat conexiunea dintre emoții și boli, respectiv dintre traumele emoționale nerezolvate și afecțiunile grave de sănătate, așa cum sunt cancerul, problemele oaselor etc.

Studiindu-și trecutul, șocurile emoționale și evenimentele recente din viață, dar și pe acelea ale pacienților săi bolnavi de cancer, Dr. Hamer a descoperit că orice persoană care era atacată de cancer a avut o traumă emoțională în urmă cu unul sau doi ani. Astfel, a inițiat un studiu al cărui rezultat a arătat legătura clară dintre diferite zone ale creierului și organele interne.

Noua medicină, o știință a relaxării

Dr. Hamer a revoluționat lumea medicală prin studiile sale, arătând că stresul și emoțiile trebuie să fie controlate pentru a preveni boli fatale. Acesta a stabilit trei reguli în urma rezultatelor studiilor:

  • Omul se îmbolnăvește mai întâi la nivel mental, urmând ca efectele să se răsfrângă asupra unui organ
  • Un conflict interior mai îndelungat conduce la înrăutățirea stării fizice
  • În timpul tomografiilor se observă vibrații anormale în zone ale creierului conectate cu organe în care urmează să se dezvolte o boală

Astfel, împreună cu medicamentația oferită pentru vindecarea bolilor, Dr. Hamer recomandă sesiuni de relaxare și promovează stilul de viață relaxat, în care activitățile zilnice să înlăture stresul care devine atât de periculos pentru corp.

Relaxarea, găsirea unor activități plăcute pentru minte și corp dar și rezolvarea conflictelor interioare și cu ceilalți reprezintă metodele prin care bolile se pot ameliora sau pot fi prevenite.

Relaxarea: un lux al zilelor noastre

În zilele noastre, relaxarea este un lux, atât din lipsa timpului, cât și din dorința de a fi cât mai activi posibil. Cu toate acestea, stările meditative, inactivitatea și relaxarea prin masaj sunt esențiale pentru o viață sănătoasă.

Atunci când corpul este relaxat, mintea începe să se relaxeze și ea, iar procesul funcționează și invers. Starea de relaxare este dificil de atins în cazul unei persoane cu un stil de viață haotic, foarte dinamic sau extrem de stresant, însă nu imposibil.

Masajul de relaxare este una dintre metodele antice recomandate pentru combaterea stresului, pentru relaxare și implicit pentru vindecarea șocurilor emoționale.

În 1972, Dr. Hamer a inventat o masă pentru masaj care se adapta automat în funcție de dimensiunile și conturul corpului. Astăzi, există metode simple și foarte eficiente de a te bucura de masaj de relaxare în confortul propriului cămin.

Fotoliile pentru masaj sunt cea mai bună opțiune existentă pentru relaxarea întregului corp, ameliorarea durerilor în cele mai importante zone ale corpului și stimularea musculaturii și a sistemului cardiovascular. Spre deosebire de sesiunile de masaj oferite în saloane, fotoliile pentru masaj nu depind de un program și pot fi setate în funcție de preferințe. Mai mult decât atât, acestea pot fi folosite ori de câte ori este nevoie.

Un bun exemplu de fotolii pentru masaj este Chairmony, care vine cu funcții avansate pentru relaxarea întregului corp. Această relaxare, la un nivel apropiat celei obținute în cadrul saloanelor de masaj, poate fi obținută și acasă sau la birou, datorită fotoliilor de masaj Chairmony.

Stresul este cel mai puternic inamic al omului modern. Nu uita sa te relaxezi în fiecare zi!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *