Masaj clasic vs masaj thailandez: diferențe și asemănări

Atât masajul de relaxare tradițional cât și sesiunile de masaj thailandez au ca scop principal relaxarea întregului corp și inducerea unei stări de detașare. Ambele au numeroase beneficii, însă există câteva diferențe esențiale pe care orice iubitor de masaj trebuie să le cunoască.

Ce este masajul de relaxare?

Masajul clasic de relaxare implică masarea întregului corp (full-body massage) și combină manevre precum tapotamentul, vibrația, fricțiunea, efleurajul sau petrisajul. Acesta se realizează pentru a oferi persoanei masate o stare generală de bine, pentru a înlătura oboseala sau a detensiona anumite zone ale corpului.

La fel ca și sesiunile de masaj thailandez, masajul clasic își propune să amelioreze multe dintre simptomele unor afecțiuni cauzate de oboseală, stres și tensiune. Reducerea tensiunii musculare, eliminarea durerilor de cap, eliminarea toxinelor din corp prin stimularea sistemului limfatic, îmbunătățirea circulației sangvine, îmbunătățirea stării psihice și îmbunătățirea calității somnului sunt principalele obiective ale oricărui tip de masaj.

Ce este masajul thailandez?

Spre deosebire de masajul clasic, fiecare sesiune de masaj thailandez are obiective de natură spirituală, mai mult decât fizică. Însă, practicat cu regularitate, are efecte uimitoare asupra organismului. Este important de știut că masajul thai are scopul de a influența linii energetice din corpul uman și de a pune presiune pe anumite puncte din interiorul acestor linii, pentru a stimula diverse funcții, emoții, capacități mentale.

Experții în masaj thai susțin că masajul thailandez, practicat de către un maestru, este o formă de yoga aplicată și are ca scop prevenirea afecțiunilor fizice și menținerea unui creier sănătos, fiind cunoscută ca o metodă antică de vindecare.

Spre deosebire de masajul clasic, în masajul thai nu se folosesc uleiuri sau loțiuni, iar beneficiarul masajului poate rămâne îmbrăcat. În ceea ce privește tehnicile, diferența este semnificativă, întrucât într-o sesiune de masaj thailandez, principalele maneve sunt compresia, tragerea, întinderea și balansarea.

Cum poți beneficia de masaj thailandez și masaj clasic la tine acasa?

Dacă masajul este una dintre metodele prin care corpul și mintea ta se relaxează, este important să profiți de beneficiile acestei metode antice.

Ritmul accelerat de viață, stresul și timpul foarte limitat pe care îl ai la dispoziție te împiedică să te bucuri de masaj așa cum ți-ai dori? Cu ajutorul fotoliilor de masaj avansate Chairmony pe care le poți amplasa chiar în confortul casei tale sau la birou, masajul nu îți va mai lipsi niciodată.

Fotoliile de masaj Chairmony oferă o varietate de tipuri de masaj, precum Chinezesc, Thailandez sau American. De asemenea, îți scanează întregul corp pentru a determina forma acestuia și a-ți oferi masajul de care ai nevoie pentru a te relaxa cu adevărat. Tehnicile de masaj incluse în funcțiile fotoliului pot fi combinate, ajutând la personalizarea programelor în funcție de nevoile fiecărei persoane. Tehnici precum Shiatsu, Tapping, Knocking, Rolling sau Kneading pot fi activate individual sau combinate, iar programele de masaj permit anularea anumitor funcții sau a anumitor zone în care masajul nu este dorit.

Cu ajutorul fotoliilor pentru masaj Chairmony, oricine poate avea parte de masaj thailandez în orice moment al zilei, beneficiind de momente de relaxare care conduc la o stare de sănătate îmbunătățită. Cu 114 perne de aer, posibilitatea de reglare a vitezei și a intensității în toate programele, precum și un program de scanare corporală și o multitudine de funcții de masaj, relaxarea este garantată.

De asemenea, fotoliile Chairmony sunt dotate cu un sistem audio care îți permite relaxarea în totalitate. Reflexoterapia, masajul tâmplelor, masajul picioarelor și poziția Zero Gravity sunt numai câteva dintre funcțiile adiționale ale fotoliilor.

Alege să aduci relaxarea la tine acasă și te vei putea bucura de un masaj profesionist în lipsa unui terapeut, în fiecare zi.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *