Masajul la picioare: indicaţii şi contraindicații

Picioarele sunt unele dintre cele mai neglijate zone ale corpului, deşi le solicităm foarte mult în desfăşurarea activităţilor cotidiene. Fie că jobul nostru implică statul în picioare pe perioade îndelungate, fie că desfăşurăm muncă de birou şi ne petrecem întreaga zi în fața unui calculator, picioarele sunt supuse unor tensiuni foarte mari.

Majoritatea dintre noi nu conştientizăm importanţa relaxării musculaturii picioarelor la finalul unei zile obositoare. Însă, un masaj la picioare ne poate aduce o serie de beneficii deloc neglijable pentru sănătate.

Beneficiile masajului la picioare

Te poate ajuta să nu-ţi mai simţi picioarele grele la finalul zilei

Cu siguranţă ai simţit pe propria piele senzaţia de greutate şi de apăsare la nivelul membrelor inferioare la finalul unei zile de muncă. Aceste simptome au legătură cu efortul la care ne supunem picioarele zilnic, însă un lucru puţin ştiut este acela că acumularea limfei este cauza principală pentru care simţim durere şi greutate în picioare.

Sistemul limfatic este responsabil cu drenarea excesului de lichide şi resturi celulare, iar masajul este un aliat de nădejde pentru sistemul limfatic, mai ales dacă acesta nu funcţionează corespunzător sau dacă se acumulează limfă la nivelul membrelor inferioare.

Masajul picioarelor susţine drenajul limfatic şi te ajută să scapi de durere şi disconfort în cel mai plăcut mod.

Ajută la slăbire şi eliminarea celulitei

Acest tip de masaj este recomandat persoanelor care doresc să slăbească, să aibă o piele cu un aspect mult mai neted şi să scape de celulită.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Masajul la picioare este indicat de asemenea şi persoanelor cu o circulaţie deficitară pentru că susţine contracţiile musculare şi fluxul sanguin.

Întăreşte sistemul imunitar

Folosit alături de alte tratamente medicamentoase (vitamina C, consum mare de fructe şi legume), acest tip de masaj ajută pacienţii să-şi crească imunitatea şi rezistenţa la boli.

Contribuie la detoxifierea organismului

Masajul la picioare ajută la eliminarea toxinelor, în special dacă este uilizat împreună cu o dietă corespunzătoare.

Susţine regenerarea ţesuturilor şi are un efect anti-îmbătrânire

Acest tip de masaj are un efect regenerator prin faptul că elimină celulele moarte de la nivelul pielii.

Ameliorarea durerilor

Masajul la picioare este indicat şi sportivilor de performanţă sau celor care au dureri cronice la nivelul membrelor inferioare.

Efect de relaxare

Masajul picioarelor are un efect de relaxare foarte puternic. De aceea este indicat persoanelor care suferă de insomnii sau trec prin perioade de stres.

Acest tip de masaj are şi o serie de contraindicaţii în cazul anumitor pacienţi. Persoanele care trebuie să îşi consulte medicul înainte de a apela la terapia prin masaj la picioare sunt:

  • Suferinzii de inflamaţii acute, tromboze, probleme cardiace majore, pentru care drenajul limfatic nu este recomandat;
  • Persoanele cu tumori maligne, diabet, probleme ale glandei tiroide sau rinichilor – acestea trebuie să aibă acordul medicului înainte de a apela la o astfel de procedură deoarece masajul la picioare are efecte asupra sistemului imunitar.

Noi am ţinut cont de toate aceste beneficii ale masajului la picioare. De aceea, fotoliile de masaj Chairmony au fost proiectate special pentru a-ţi oferi o relaxare intensă a musculaturii picioarelor şi o experienţă de masaj personalizată în funcţie de nevoile tale.

Fotoliile Chairmony Modern și Retro Advanced sunt soluţia potrivită pentru tine mai ales dacă nu ai timp să mergi la un terapeut în fiecare zi dar vrei să te bucuri de toate beneficiile pe care ţi le oferă masajul la picioare și nu numai.

Masajul la picioare este o metodă eficientă de a scăpa de tensiunea acumulată la nivelul membrelor inferioare, de a te relaxa după o zi lungă de muncă, a te simţi revigorat şi a-ţi recăpăta tonusul muscular.

Dacă ai apelat la terapia prin masaj la picioare (fie la un terapeut, fie folosind fotoliile de masaj Chairmony), te invităm să ne împărtăşeşti experienţa ta printr-un comentariu.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *