Scaun ergonomic sau fotoliu de masaj: tu ce ai alege?

Durerile de spate, de gât sau umeri sunt des întâlnite în societatea modernă, unde munca la birou guvernează viețile celor mai mulți dintre noi. Mai mult decât atât, disconfortul pe care îl provoacă statul pe scaun se poate extinde și la alte niveluri, inclusiv la cel psihologic.

Lipsa de mișcare și petrecerea unui număr mare de ore la birou pot avea consecințe grave pentru sănătate, dar și pentru starea de spirit a unei persoane. Cu toate acestea, tehnologia contemporană vine cu numeroase avantaje pentru cei care își doresc un maxim de confort în timpul programului de lucru, acasă sau în momentele de relaxare. Două dintre cele mai populare opțiuni sunt cumpărarea unui scaun ergonomic sau a unui fotoliu de masaj. Tu ce ai alege?

Daca alegi un scaun ergonomic…

Scaunele ergonomice joacă un rol foarte important în poziția pe care o ai atunci când stai la birou. Designul ergonomic este cel care se adaptează perfect corpului uman, oferind suport acolo unde este necesar, așa cum este zona lombară, sau confort în zonele sensibile, așa cum este zona gâtului și a coloanei vertebrale.

Dacă decizi să achiziționezi un scaun ergonomic pentru birou sau pentru momentele tale de lectură sau relaxare, trebuie să știi că există câțiva factori importanți de care trebuie să ții cont. Iată
care sunt aceștia:

  • Dimensiunea scaunului
  • Grosimea materialelor
  • Accesoriile incluse (suport pentru brațe, picioare, ceafă etc)
  • Calitatea materialelor
  • Confortul din timpul șederii
  • Ajustabilitatea
  • Portabilitatea
  • Ergonomia

Dacă alegi un fotoliu de masaj

Să spui „nu” unui fotoliu de masaj este aproape imposibil, având în vedere puterea de relaxare pe care o are un astfel de produs asupra unei persoane. Exceptând design-ul de lux pe care îl are un fotoliu de masaj, acesta oferă și o experiență de relaxare similară unui spa, în care mușchii esențiali sunt detensionați, iar întregul corp reușește să se destindă.

Spre deosebire de un scaun ergonomic, care oferă confortul de care ai nevoie în timpul lucrului, fotoliul pentru masaj este terapia de după muncă, de care nu te mai poți lipsi dacă ai încercat această experiență măcar o dată.

Datorită tehnologiei de ultimă oră, fotoliile de masaj sunt capabile să imite masajul uman cu acuratețe, chiar mult mai îmbunătățit, oferind utilizatorilor o varietate de opțiuni care includ o singură parte sau mai multe părți ale corpului.

Din perspectivă practică, atât scaunul ergonomic, cât și fotoliul pentru masaj devin indispensabile pentru persoanele care petrec foarte mult timp la birou. De asemenea, pentru persoanele cu program foarte încărcat, care nu dispun de timpul necesar pentru a programa sesiuni de masaj la saloanele profesionale, fotoliul de masaj trebuie să fie un produs nelipsit din viața lor.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *