Stai la birou zilnic? Iată de ce ai nevoie de masajul spatelui

În trecut, masajul era considerat un lux pentru că numai nobilii aveau parte de astfel de tehnici de relaxare aplicate de către profesioniști. Astăzi, s-ar spune că lucrurile s-au schimbat pentru că oricine are acces la saloanele de masaj de relaxare sau terapeutic. Însă, viteza cu care trăiește fiecare dintre noi și timpul liber limitat fac ca masajul, respectiv relaxarea, să fie, încă o dată, un lux.

Masajul spatelui este printre cele mai populare, din cauza sensibilității acestei zone și a impactului pe care îl are asupra stării fizice generale.

De ce este important masajul spatelui?

Masajul spatelui este recomandat în cazul afecțiunilor coloanei, ale mușchilor, în cazul oboselii și atunci când spatele este suprasolicitat în timpul activităților zilnice. Exceptând aceste situații, masajul spatelui este recomandat de către specialiști și în scop de relaxare sau de prevenție.

Beneficiile masajului în zona spatelui sunt numeroase:

  • Ajută la ameliorarea durerii lombare
  • Ajută la detensionarea părții superioare a spatelui, umerilor, cefei
  • Ajută la îmbunătățirea posturii
  • Contribuie la eliberarea substanțelor chimice în creier care îți oferă o stare de bine
  • Crește calitatea somnului
  • Ajută la accelerarea procesului de vindecare
  • Îmbunătățește circulația sângelui
  • Ameliorează simptomele neplăcute din timpul sarcinii
  • Ajută la relaxarea întregului organism

Spatele conține un număr mare de mușchi importanți care ajută la realizarea celor mai banale mișcări și activități zilnice. Relaxarea și detensionarea acestora este importantă atât pentru sedentari, cât și pentru sportivi și persoane cu activitate intensă, în afara domeniului sportiv. Atunci când mușchii sunt relaxați, mobilitatea și flexibilitatea lor crește.

În ciuda barierelor pe care ni le impune programul zilnic și a acelora pe care ni le impunem singuri, masajul spatelui poate fi realizat oriunde și oricând. Există o mulțime de metode prin care spatele poate fi masat eficient, însă acest lucru este posibil rareori fără ajutorul unei a doua persoane.

De aceea, tehnologia vine în ajutor cu soluții care să faciliteze masajul spatelui și care să asigure o stare fizică și psihică mai bună.

Statul la birou îți dă dureri? Ai nevoie de masajul spatelui

Poziția pe care o ai atunci când stai pe scaun, la birou, este una dintre cele mai dăunătoare pentru corpul uman. Acesta este construit pentru a face față mișcării, efortului fizic și pentru a fi dinamic, iar atunci când este blocat pe scaun pentru perioade îndelungate, întregul organism începe să dea semnale de alarmă.

Dacă jobul pe care îl ai te împiedică să petreci mai mult timp în picioare sau să te miști, mușchii spatelui vor fi tensionați iar durerile nu vor întârzia să apară.

De aceea, masajul spatelui prin care este stimulată musculatura și circulația sângelui este extrem de important.

Atunci când nu ai acces la un serviciile unui terapeut în fiecare zi sau cel puțin de câteva ori pe săptămână, poți apela la variante precum dispozitive pentru masaj sau fotolii pentru masaj.

Ultima variantă este cea mai convenabilă atunci când vine vorba despre masajul spatelui, întrucât oferă o experiență autentică prin care te poți bucura de toate avantajele masajului clasic.

Nu știi ce fotoliu de masaj să folosești? Echipa noastră îți pune la dispoziție fotolii cu funcții avansate de masaj care îți vor oferi o experiență de relaxare binemeritată.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *