Ție îți place să ți se facă masaj? Iată care sunt beneficiile masajului

Beneficiile masajului au fost dovedite de-a lungul timpului de specialişti şi simţite pe propria piele de un număr mare de persoane. Folosit atât ca terapie, metodă de relaxare şi modalitate de combatere a anumitor afecţiuni, masajul este recunoscut şi chiar indicat unor categorii variate de persoane, datorită aportului semnificativ pe care îl aduce atât sănătăţii fizice, cât şi mentale.

Te invităm la un exerciţiu de imaginaţie alături de noi – te trezeşti dimineaţa, mergi la job, iar după o zi întreagă de lucru la birou, îţi aduci aminte că ai de făcut şi cumpărături şi mergi îndată la mall. La finalul zilei, cu siguranţă simţi extenuarea şi ai nevoie să te relaxezi.

Dacă masajul este prima ta alegere, avem veşti bune pentru tine – beneficiile masajului sunt numeroase şi deloc neglijabile, atât în ceea ce priveşte relaxarea musculaturii, cât şi contribuţia pe care o aduce la îmbunătăţirea sănătăţii generale a organismului.

Fie că plănuieşti să mergi la o şedinţă de masaj, fie că ai experimentat deja pe propria piele efectele benefice ale sale alături de un terapeut avizat, noi ţi-am pregătit o serie de motive pentru care să apelezi la masaj.

Iată care sunt beneficiile masajului

Un lucru important de menţionat este că masajul, indiferent de tipul acestuia, trebuie executat doar de un terapeut avizat, pentru că altfel poate face rău sau poate să nu aibă efect deloc. Executat corespunzător, masajul aduce următoarele beneficii pentru organismul uman:

1. Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi fluxul limfatic – masajul ajută organele tale vitale şi ţesuturile să primească mai mult oxigen, iar prin stimularea sistemului limfatic, el creşte imunitatea şi te ajută să elimini toxinele mai uşor. Un lucru puţin ştiut este acela că, în cazul pacientelor cu cancer la sân, masajul regulat a dus la multiplicarea celulelor care luptă împotriva bolii.

2. Combate stresul cotidian – masajul de relaxare, mai ales, este indicat persoanelor care sunt afectați de stres zilnic.

3. Îmbunătăţeşte calitatea somnului – de aceea, masajul este indicat mai ales celor care suferă de insomnie sau anxietate.

4. Relaxează muşchii încordaţi şi îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor – masajul este astfel indicat unor categorii vaste de public – cei care petrec mult timp în picioare, la birou, sportivilor de performanţă care suferă de dureri musculare, celor care au probleme articulare etc.

5. Îmbunătăţeşte postura – cei care suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale, cum este scolioza, pot apela la masaj pentru își corecta postura.

6. Combate celulita – alături de o dietă corespunzătoare şi mult sport, masajul s-a dovedit a fi un aliat de încredere în combaterea celulitei.

7. Creşte elasticitatea pielii – masajul te ajută să ai o piele cu aspect ferm şi tânăr.

8. Ameliorează simptomele depresiei – masajul relaxează corpul, stimulează eliberarea de endorfine şi contribuie la o stare generală de bine, fiind recomandat mai ales celor care suferă de depresie.

9. Ajută la concentrare – unul din beneficiile masajului este că îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memoria.

10. Reduce spasmele şi crampele musculare – astfel, masajul este indicat mai ales persoanelor care desfăşoară activităţi fizice solicitante (sportivii de performanţă).

11. Este indicat persoanelor care suferă de migrene – masajul calmează mai multe tipuri de dureri, inclusiv cele de cap. În cazul persoanelor care suferă de migrene, masajul regulat poate scădea necesitatea medicamentelor.

12. Este indicat în detoxifiere – masajul ajută la eliminarea toxinelor din corp mult mai uşor.

Indiferent de tipul de masaj la care recurgi (de relaxare, reflexogen, shiatsu etc.), efectele benefice ale terapiei prin masaj sunt incontestabile şi pot fi sesizate chiar după primele şedinţe.

Masajul nu înlocuieşte vizitele periodice la medic, o alimentaţie sănătoasă sau lipsa activităţii fizice, însă alături de sfaturile avizate ale unui medic, de o viaţă activă şi o alimentaţie corespunzătoare, el îţi poate oferi toate beneficiile enunţate mai sus.

Fie că alegi o vizită la terapeut, fie că utilizezi un fotoliu de masaj profesionist Chairmony, terapia prin masaj te poate ajuta să-ţi recapeţi starea de bine, să te relaxezi după o zi lungă de muncă sau chiar să combaţi anumite afecţiuni.

Împărtăşeşte cu noi printr-un comentariu care a fost experienţa ta la masaj şi care sunt beneficiile pe care le-ai sesizat. Aşteptăm cu nerăbdare răspunsurile voastre!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *