7 lucruri neștiute despre masaj

O sesiune de masaj este una dintre cele mai frecvente soluții la care oamenii apelează atunci când își doresc să se destindă la finalul zilei. Încă din cele mai vechi timpuri masajul a fost utilizat cu scopul îmbunătățirii funcționalității organismului.

Probabil ești familiarizat cu câteva dintre avantajele acestuia, însă dacă ești interesat să afli mai multe, poți descoperi din articolul nostru anterior care sunt principalele beneficii ale masajului de relaxare.

În afară de aspectele binecunoscute, există totuși și câteva lucruri neștiute despre masaj. În consecință, am făcut o selecție a celor mai interesante elemente mai puțin cunoscute de către publicul larg. Te invităm să lecturezi în continuare lista celor mai captivante descoperiri.

7 lucruri neștiute despre masaj

#1 Masajul nu este doar o experiență reconfortantă  

Acesta reprezintă fără îndoială mai mult decât un simplu sentiment de relaxare. O singură sesiune de masaj de 60 de minute este echivalentul somnului de 7-8 ore dintr-o noapte, având în vedere că organismul are nevoie de o cantitate însemnată de energie pentru a hrăni țesuturile mușchilor cu oxigen și pentru a prelucra acidul lactic.

De aceea, masajul terapeutic te ajută să dobândești volumul de energie pe care l-ai acumula în mod normal.

#2 Masajul se poate efectua și îmbrăcat      

Dacă ești surprins de această afirmație, ținem să menționăm că mulți oameni evită să apeleze la astfel de sesiuni, întrucât au senzația că masajul trebuie efectuat exclusiv pe piele. Realitatea este însă că poți beneficia de toate avantajele unei sesiuni de masaj chiar dacă nu te simți confortabil ca terapeutul să te maseze direct pe piele.

#3 Masajul terapeutic poate fi efectuat oriunde   

Atât timp cât dispui de un spațiu confortabil, masajul terapeutic se poate efectua pe o masă de masaj, pe podea sau în pat și chiar într-un fotoliu special. De asemenea, în funcție de preferințe și nevoi, poți opta pentru masarea întregului corp sau a unei anumite zone și pentru utilizarea sau nu a loțiunilor și pietrelor speciale pentru masaj.

#4 Îmbunătățirea sistemului imunitar

Dacă nu obișnuiești să-ți masezi urechile zilnic, atunci poate astăzi este ocazia potrivită pentru a-ți schimba obiceiurile. Tot ce trebuie să faci este să-ți masezi gentil fiecare parte a urechii, concentrându-te asupra celor superioare, inferioare și a lobului acesteia.

Vei căpăta astfel o doză de energie suplimentară și vei contribui la funcționarea adecvată a sistemului imunitar.

#5 Eliberarea anumitor substanțe chimice       

Buna funcționare a organismului uman constă și în eliberarea unor substanțe chimice pentru asigurarea echilibrului. Masajul contribuie și el la acest aspect esențial, întrucât stimulează eliberarea endorfinelor.

Acestea sunt substanțe generate de anumite celule ale sistemului nervos și au proprietăți analgezice asemănătoare cu medicamentele.        

#6 Existența unor numeroase dispozitive

Luând în calcul cele peste 80 de tehnici de masaj folosite în prezent, Oficiul European de Brevete listează aproximativ 45.000 de aparate și dispozitive de masaj.

Este un număr impresionant, nu-i așa? Acest fapt nu poate decât să demonstreze beneficiile incontestabile ale masajului, precum și utilitatea diverselor tehnici de masaj.

#7 Nu oricine poate deveni maseur    

Contrar impresiei generale, există culturi unde doar anumite categorii de persoane pot obține certificare. Spre exemplu, în Coreea de Sud, numai persoanele nevăzătoare sau cele care au deficiențe de vedere pot practica masajul profesionist.

Această restricție se poate datora faptului că se regăsesc aproximativ 5 milioane de receptori în pielea unui individ, iar 3.000 dintre aceștia sunt localizați în vârful degetelor. Întrucât persoanele cu deficiențe de vedere au simțurile mai ascuțite, sesiunile de masaj practicate de acestea este mai eficientă.

Sperăm că acest articol te-a convins să încerci și tu o sesiune de masaj!

Până data viitoare, te invităm să descoperi relaxarea profesionistă marca Chairmony și să afli mai multe detalii despre cum te ajută modelele de fotolii Advanced.        

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *