Cele mai populare 7 mituri despre masaj

Masajul reprezintă una dintre cele mai frecvente terapii complementare folosite în ziua de astăzi. Oamenii apelează deseori la masajul de relaxare atunci când doresc să se destindă după o zi lungă de muncă. Totodată, persoanele care suferă de diverse afecțiuni ale organismului recurg la masajul terapeutic pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

Indiferent de situația în care te regăsești, beneficiile masajului de relaxare și al celui terapeutic sunt incontestabile. Cu toate acestea însă, există o serie de mituri despre masaj care te pot induce în eroare. Prin urmare, am întocmit o listă cu cele mai comune neadevăruri despre masaj.

7 mituri comune despre masaj

#1. Un masaj efectuat corespunzător trebuie să doară

Chiar dimpotrivă. Deși există cazuri în care în urma masării în profunzime a unor zone se poate resimți un mic disconfort, o sesiune de masaj adecvată nu implică durere fizică.

Scopul masajului este de a contribui la combaterea unor probleme, nicidecum la cauzarea altora.

#2. Masajul implică doar manipularea mușchilor

Masarea musculaturii face parte din procedeul unei astfel de terapii. Dar, există și alte avantaje de care te poți bucura. O sesiune de masaj implică și mișcarea fluidelor, fapt ce ajută la îmbunătățirea mobilității și la relaxarea articulațiilor.

De asemenea, masajul are efect benefic și asupra circulației sangvine, accelerând vindecarea în anumite situații. Nu în ultimul rând, facilitează răspândirea rapidă a nutrienților în tot organismul.

#3. Istoricul medical nu influențează ședința de masaj

Contrar așteptărilor, este esențial să-i aduci la cunoștință terapeutului starea ta de sănătate actuală și istoricul clinic. Pentru a putea beneficia de un masaj adaptat nevoilor tale, este indicat să menționezi tratamentele medicamentoase pe care le urmezi (dacă este cazul), afecțiunile sau operațiile de care ai suferit, precum și detaliile privind condiția ta medicală generală.

#4. Efectele masajului sunt temporare

Sesiunile regulate de masaj contribuie la o bună stare de sănătate pe termen lung. Având în vedere varietatea tehnicilor de masaj, s-a dovedit că fiecare dintre acestea are propriile sale avantaje și efecte care se resimt pe o durată îndelungată de timp.

Chiar și fotoliile de masaj profesioniste ajută la relaxarea personală sau în tratarea unor diverse afecțiuni ale organismului.

#5. Masajele sunt în esență la fel

Această afirmație este una dintre cele mai des întâlnite idei preconcepute. În realitate, există diferite tipuri de masaj și toate alternativele au rolul lor.

Spre exemplu, masajul de tip spa se concentrează pe eliberarea stresului și diminuarea oboselii generale a mușchilor. Masajul sportiv îi ajută pe atleți să-și refacă condiția fizică după participarea la competiții majore. Iar masajul terapeutic contribuie la vindecarea anumitor afecțiuni prin susținerea mobilității corpului pe toată durata recuperării.

#6. Masajul eliberează toxinele și curăță corpul

Deși masajul îmbunătățește fluxul sangvin în toate zonele corpului și ajută la vindecarea unor afecțiuni ale organismului, nu există dovezi medicale privind acest aspect.

Organismul uman procesează și elimină substanțele nocive din corp cu ajutorul ficatului, rinichilor și pielii, iar masajul contribuie într-o oarecare măsură la îmbunătățirea activității sistemului limfatic.

#7. Masajul este contraindicat femelilor însărcinate

Timp îndelungat s-a considerat că masajul în cazul femeilor însărcinate stimulează eliberarea hormonilor și cauzează travaliul timpuriu. Ulterior, s-a dovedit că această impresie este falsă.

De fapt, masajul prenatal diminuează durerile viitoarelor mămici, reduce nivelul de stres și le ajută să se relaxeze.

Acum că am lămurit cele mai frecvente mituri despre masaj, este timpul să te bucuri de fotoliul Modern Chairmony și să beneficiezi de numeroasele sale funcții și programe de masaj.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *