Masajul indian – origini, tehnică și beneficii

În ziua de astăzi, majoritatea oamenilor au un program încărcat și deseori trebuie să ducă la bun sfârșit numeroase activități. Întrucât acest ritm alert poate avea efecte negative pe termen lung, se apelează din ce în ce mai mult la masajul de relaxare.

În funcție de stilul tău de viață, este esențial să știi când ai nevoie de un masaj terapeutic. Mai mult, având în vedere diversitatea tipurilor și tehnicilor de masaj, este important să cunoști particularitățile fiecăruia și modul în care contribuie la bunăstarea organismului tău.

De aceea, te invităm să descoperi în continuare ce prespune masajul indian și care sunt beneficiile pe care ți le poate aduce.

Care este originea masajului indian?

Masajul indian sau Champi, după cum este denumit în Hindi, este o practică apărută cu mii de ani în urmă în India ca rezultat al unui ritual tradițional de îngrijire. În acele vremuri, mamele obișnuiau să maseze părul fiicelor cu diferite uleiuri pentru a stimula creșterea acestuia.

Cel care însă a preluat acest obicei de a masa capul și l-a transformat într-o artă terapeutică a fost Narendra Metha, un locuitor nevăzător ce făcea parte din comunitatea indiană în care practicile Champi erau o componentă importantă în viața oamenilor.

De-a lungul timpului, el a studiat beneficiile acestui masaj și a inclus în tehnica lui și alte părți ale corpului: gâtul, umerii și fața. Totodată, el a integrat cunoștințele despre shiatsu și presopunctură pentru a relaxa zonele tensionate, a restabili energia în organism și a le elimina pe cele negative.

Cum se realizează masajul indian?

Tehnica masajului indian constă în mișcări regulate executate cu vârful degetelor astfel încât să fie eliminate blocajele din organism. De asemenea, sensul mișcărilor este întotdeauna ascendent, fiind direcționate către zona inimii.

Nu în ultimul rând, în funcție de terapeutul la care apelezi, acesta poate folosi diverse uleiuri terapeutice precum: uleiul de muștar care este recomandat persoanelor ce suferă de stări de oboseală, uleiul de măsline, de argan sau de cocos.

Care sunt beneficiile masajului indian?

Masajul indian este indicat persoanelor care suferă de dureri de cap, migrene, insomnii, stări de oboseală sau prezintă semne de depresie. Iată cum un astfel de masaj de relaxare te poate ajuta:

#1. Elimină migrenele

Deseori, durerile pe care le resimți în mijlocul spatelui, la gât sau la cap provoacă migrene. În acest caz, masarea brațelor și a umerilor reduce tensiunea acumulată în mușchi.

Mai mult, masarea capului și în jurul gâtului favorizează circulația lichidului cerebral și reduce sursa durerilor.

#2. Stimulează creșterea părului

Masajul scalpului și al capului facilitează hrănirea cu nutrienți și oxigen a foliculilor de păr. În acest mod, fiecare folicul primește cantitatea necesară de elemente nutritive pentru a contribui la creșterea părului.

#3. Favorizează drenajul limfatic

Tehnica masajului indian facilitează drenarea naturală a limfei, întrucât stimulează circulația. În același timp, celulele din organism primesc noi substanțe nutritive și oxigen.

Totodată, masarea capului este utilă și pentru tratarea edemelor faciale cauzate de vânătăi, fracturi sau procedee chirurgicale.

#4. Înlătură insomnia și oboseala și reduce simptomele de anxietate și depresie

Acest tip de masaj te ajută să te relaxezi și favorizează circulația oxigenului la nivelul creierului. În acest mod, îți poți îmbunătăți ciclul de somn și elimina stările negative.

#5. Stimulează capacitățile de memorare

Un stil de viață agitat poate cauza dificultăți în funcționarea memoriei. Prin urmare, ședințele de masaj indian te ajută să-ți organizezi mai ușor gândurile și chiar să-ți întărești funcțiile organismului.

Te gândești să-ți faci o programare pentru o sesiune de masaj indian? Fotoliile marca Chairmony îți aduc relaxarea profesională chiar la tine acasă. Gama variată de fotolii Chairmony Modern și multiplele sale funcții reprezintă opțiunea ideală pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.

Până la următorul articol, îți dorim relaxare plăcută!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *