Rolul uleiurilor esențiale în masajul terapeutic

O zi încărcată de muncă poate fi extenuantă pentru oricare dintre noi. Mai mult ca sigur, îți dorești ca la sfârșitul acesteia să ai parte de propria ta oază de liniște și să-ți reîncarci bateriile. În funcție de starea ta de spirit, probabil alegi să faci o baie fierbinte cu spumă sau să te răsfeți cu un masaj de relaxare.

Indiferent că preferi să mergi la un salon sau să te bucuri de beneficiile masajului de relaxare la domiciliu, uleiurile esențiale de masaj contribuie și ele la sesiunea ta de destindere.

Haide să aflăm împreună cum ajută uleiurile în masajul terapeutic!

De ce este importantă folosirea uleiurilor esențiale de masaj?

Cunoscută sub denumirea de aromaterapie, utilizarea uleiurilor pentru efectuarea masajului amplifică efectele benefice pe care organismul tău le simte după o astfel de ședință. În acest mod, pielea absoarbe uleiul folosit, iar tu te vei bucura de un grad sporit de relaxare, calmare sau energizare.

Cu toate că aromaterapia reprezintă o foarte bună alegere pentru a-ți reface forțele și a-ți hidrata pielea, este important să ții cont de câteva aspecte privind folosirea acestuia. Prin urmare, dacă organismul tău este alergic la un anumit ulei, pielea este sensibilă ori suferă de leziuni, este indicat să eviți uleiurile. În caz contrar, poți ajunge să-ți faci mai mult rău decât bine și cu siguranță nu-ți dorești acest lucru.

Care sunt avantajele folosirii uleiurilor esențiale de masaj?

#1. Relaxarea musculaturii și creșterea tonusului muscular

O sesiune de masaj stimulează circulația sângelui, facilitând astfel relaxarea musculaturii și obținerea unui tonus muscular bun.

#2. Hidratarea pielii

Marele avantaj al uleiurilor este faptul că se absorb rapid în piele și nu lasă urme. Astfel, pielea ta este hidratată în profunzime și își menține elasticitatea și culoarea naturală.

#3. Reducerea stresului

Aromaterapia facilitează eliberarea endorfinelor, hormonii care te ajută să obții o stare de bine, iar mirosul uleiurilor te ajută să-ți induci starea de relaxare și calm.

#4. Crește flexibilitatea

Masajul cu uleiuri stimulează producția și retenția lubrifianților naturali ai fibrelor din mușchi, menținând astfel flexibilitatea organismului.

#5. Previne apariția vergeturilor și ameliorează celulita

Folosirea în mod regulat a uleiurilor în timpul masajului ajută la eliminarea toxinelor din organism. În consecință, pielea își menține tonusul și elasticitatea, iar tu vei preveni astfel aspectele nedorite.

Mai multe detalii despre ce este masajul anticelulitic și cum se efectuează am scris într-un articol anterior.

#6. Estompează ridurile

Masarea cu ulei a zonelor care sunt deja afectate ori predispuse spre a dezvolta riduri încetinește procesul de îmbătrânire și diminuează ridurile profunde.

#7. Ameliorează durerile de spate

Statul la birou sau adoptarea unei poziții incorecte pe scaun sunt cauzele frecvente care duc la apariția durerilor de spate. De aceea, masajul cu uleiuri ajută la eliminarea tensiunii din mușchi pentru ca tu să-ți relaxezi mai ușor organismul.

Ce tipuri de uleiuri de masaj se folosesc?

Există o varietate de uleiuri esențiale ce pot fi utilizate pentru masaj, fiecare dintre ele având propriile sale beneficii. Ți-am pregătit mai jos o listă cu câteva dintre cele mai folosite uleiuri:

  • uleiul de lavandă;
  • uleiul de trandafir;
  • uleiul de rozmarin;
  • uleiul de busuioc;
  • uleiul de eucalipt;
  • uleiul de cocos;
  • uleiul de măsline;
  • uleiul de jojoba;
  • uleiul de macadamia și multe altele.

La final, te invităm să descoperi avantajele masajului profesionist cu fotoliile Chairmony și să te bucuri de beneficiile aromaterapiei.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *